Prima mea paine de casa reusita

de mirela0911 in Piine, 19 Apr 2011 | 2320 vizualizari

 

In week-end m-am ambitionat si am zis: hai sa incerc si eu sa fac o paine. Am vazut la Ruxy si la Ancutza paine a la Jamie si am zis gata, fac din asta. Ce a iesit vedeti mai jos. Asa ca pt prima data sunt multumita. Ingredientele sunt la fel ca la fete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba (de la moara)
  • 625 ml apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g miere de salcam
  • 30 g sare 
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea paine de casa reusita:

Intr-un vas se pune faina cernuta si se face in mijloc o gaura. Se presara sarea pe margini.


Mierea si drojdia se dizolva in 300 ml apa. Se toarna cate putin in mijloc amestecandu-se incet spre exterior pana se incorporeaza toata faina adaugandu-se si restul de apa. Se framanta cu mana timp de 5 minute. Va iesi un aluat mai moale.


Se lasa la odihnit intr-un loc ferit de curenti de aer pt 1 ora. Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta timp de 1 minut dupa care se pune in vasul in care se va coace painea. (Eu am pus la copt 2/3 din aluat. Restul l-am folosit pt altceva). Se presara deasupra seminte de mac si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza volumul.


Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 minute, sa se rumeneasca frumos.


Tare buna a fost cu slanina, ceapa verde si ridichi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea paine de casa reusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

20.04.2011, 00:15

super a iesit

Pur_si_simplu_papa_bun 1

20.04.2011, 16:41

Arata exact ca cea a bunicii mele! Numai ca ea o facea in cuptorul de paine , iar eu in bloc nu am asa ceva. Sigur am sa o incerc!

adry88 1

25.05.2011, 22:05

felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)