Paine dietetica cu seminte si tarate

de Valclaudia in Piine, 27 Iun 2015 | 4276 vizualizari

 

deosebit de gustoasa si de satioasa ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa indulcitor Clio
  • 1 lingura seminte chia
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 lingura (cu varf) lapte praf din soia
  • 1 lingura faina de in
  • 2 linguri faina de ovaz
  • 7 linguri tarate de ovaz
  • cca 300 ml apa calduta
  • 100 gr. fulgi de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dietetica cu seminte si tarate:

Pentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul.

Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine.

Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o coca lipicioasa.

Ungem o tava de yena cu ulei de masline, o tapetam cu tarate de ovaz si aszam in tava aluatul. Il nivelam cu mana unsa de ulei.

Lasam coca la dospit 1 ora in loc ferit de curenti, eventual acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dam tava la cuptor pentru 45 minute, vom obtine o paine rumena, foarte putin crescuta dar delicioasa si dietetica! ;)

Scoatem painea din tava pe un gratar si o lasam la racit cel putin o ora, abia apoi taiem felii din ea si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dietetica cu seminte si tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:08

Rocsi 1

28.06.2015, 20:39

Gicuta 1

28.06.2015, 21:49

gustoasa! imi place tare mult

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa