Chifle cu susan

de diaconta in Piine, 28 Apr 2012 | 1731 vizualizari

 

O reţetă pe care am găsit-o din întâmplare pe www.luminish-s-cakes.blogspot.com şi care aştepta la rând pe interminabila listă cu „Musai de făcut”.Cum rămăsesem fără pâine în casă,tocmai bine s-a ivit prilejul să le fac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • 275 ml apa calduta
  • Seminte de susan sau sare grunjoasa
  • Pentru fiert: 2 l apa,4 linguri sare ,7 lingurite bicarbonat de
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu susan:

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.


Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care se pune untul topit si racit si drojdia dospita.


Se pune apa calduta cate putin si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic ,care se desprinde de marginile vasului.


Pentru a framanta mai usor,puteti sa va udati mana cu apa calduta in timp ce framantati.


Daca vi se pare prea moale,puteti sa mai adaugati faina sau apa daca este prea tare.


Mie mi s-a parut a avea exact consistenta dorita cu cantitatea aceasta de apa.


Acoperim bolul cu un servet curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.


Cand aluatul isi va fi dublat volumul,putem sa pregatim chiflele.


Intr-o oala punem sa fiarba 2 litri de apa cu 4 linguri de sare si 12 lingurite de bicarbonat de sodiu.


Din aluat formam chifle potrivite ca marime(50 gr).Cand apa a inceput sa fiarba,punem chiflele sa fiarba pentru 30 de secunde.


Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Cu un cutit bine ascutit crestam chiflele pe mijloc si presaram susan sau sare grunjoasa.


Punem tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute,pana cand sunt rumenite frumos deasupra.


Chiflele vor avea o crusta crocanta dar vor fi foarte pufoase in interior.


Totusi sunt foarte bune calde,daca le pastrati puteti sa le incalziti la microunde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionela2682 1

03.05.2012, 16:43

DanMonica 1

04.05.2012, 08:30

ce bine arata!

Alinutza80 1

04.05.2012, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan