Chifle cu iaurt si susan

de Rocsi in Piine, 14 Iun 2013 | 3939 vizualizari

 

Astazi va aduc niste chifle pufoase si foarte bune care, nu stiu de ce, dar cred ca o sa va placa mult si voua daca le pregatiti. Cu aceasta reteta particip la Proiectul "Dulce Romanie" gazda fiind Simona si chiar nu puteam sa o refuz pentru ca imi este o fata draga.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 300 gr iaurt natural
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingrita zahar
  • 4-5 linguri lapte ( asta in caz ca nu obtinem consistenta dorita la aluat dupa ce punem iaurtul)
  • 30 gr drojdie
  • 1 ou
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si susan:

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit.

Intr-un bol punem faina cernuta.

Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin.

Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele.

Daca aluatul nu este suficient de elastic punem putin lapte, la mine a fost nevoie de 3 linguri, mai framantam cam 5 minute iar cand aluatul a devenit nelipicios si usor de lucrat il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald.


Dupa ce a crescut suficient, rasturnam aluatul pe masa si rupem 8 bucati egale.

Formam niste bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.

Le lasam 15-20 de minute sa creasca, apoi batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem.

Deasupra presaram susan.


Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 35-40 de minute maxim.

Deasupra vor prinde o culoare rumena frumoasa si atunci trebuie sa le scotem ca sunt gata.


Le lasam la racorit si putem servi.

Pot inlocui painea, pot fi servite cu o cana de lapte, ceai si cu ce va mai place. Eu va las un castron cu iaurt pregatit in casa langa aceste chifle!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:41

Getix ma bucur ca iti plac

bucatarie_marocana 1

17.06.2013, 17:16

imi place

Rocsi 1

17.06.2013, 18:54

Multumesc Amina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase