Paine pufoasa, cu smantana in aluat

de Merisor in Piine, 30 Aug 2014 | 4405 vizualizari

 

Din seria preparatelor la multicooker, am incercat si aceasta paine care a iesit tare pufoasa si alba.
Am testat cu aceasta ocazie si o faina proaspat macinata de socri mei.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa caldua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa, cu smantana in aluat:

Punem apa la incalzit.

Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina.

Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute.

Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul.

Cand maiaua a crescut suficient, adaugam peste ea smantana, uleiul, sare, amestecam bine totul si incepem sa incorporam faina pana obtinel un aluat destul de tare si nelipicios.

Framantam bine aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il lasam la crescut, acoperit, 15 minute, dupa care il transferam in vasul multicookerului, uns cu putin ulei.

Il mai lasam la crescut si in vas, pana aproape isi dubleaza volumul.

Conectam multicookerul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.

Dupa 25 de minute am intors painea pe partea cealalta, deoarece nu se rumenea la suprafata.

O minunatie de paine a iesit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa, cu smantana in aluat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii