Grisine cu mac si patrunjel

de divainbucatarie in Piine, 11 Noi 2010 | 2889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina simpla
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingura de gris
  • 9 linguri de ulei
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de mac
  • o legatura mica de patrunjel tocat marunt
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu mac si patrunjel:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.

Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci cand eram mici si ne jucam cu plastelina. Trebuie sa obtinem ceva in genul unei tigari. O lasati mai subtire (obtinem grisine mai crocante) sau mai groasa (vor fi grisinele mai moi) pentru coacere. Punem grisinele intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptor la 200°C pentru 10 minute.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu mac si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Grisine cu mac si patrunjel-0
Grisine cu mac si patrunjel-1
Grisine cu mac si patrunjel-2
Grisine cu mac si patrunjel-3
Grisine cu mac si patrunjel-4

COMENTARII (5)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

11.11.2010, 16:56

sunt crocante! va pun deoparte.

Gouda

Gouda 1

11.11.2010, 18:29

divainbucatarie

divainbucatarie 1

11.11.2010, 20:49

Multumesc Gouda!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!