Schiacciata

de RuxyRux in Piine, 21 Dec 2010 | 4618 vizualizari

 

Varianta toscana a unui aluat plat specific pizzei italiene poate avea diferite grosimi pentru a obtine fie o paine moale fie o paine crocanta...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata( sau o lingurita drojdie uscata)
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei extravirgin  
  • Pentru topping:
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin
  • sare de mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata:

1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si framantati zece minute pana aluatul devine elastic si neted.


2. Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei si acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati o ora la crescut la loc cald, sau pana isi dubleaza volumul .


3. Turtiti aluatul, rasturnati-l pe o suprafata cu faina si framantati-l usor. Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 30x20 si asezati-l in tava pregatita. Ungeti cu o parte din uleiul de masline si lasati-l inca 20 de minute la crescut.


4. Dupa cele 20 de mnute ungeti cu restul de ulei, perforati cu o furculita si presarati sarea si rozmarinul. Mai lasati inca 15 minute la dospit.


5. Preincalziti cuptorul la 200 grade( gaz 6) si coaceti painea o jumatate de ora, sau pana se rumeneste. Mutati painea pe un gratar la racit si consumati-o calduta...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (16)

Sylvia 1

22.12.2010, 11:44

Superb arata

Brindusa 1

22.12.2010, 11:59

seamana cu focaccia?

RuxyRux 1

22.12.2010, 12:00

Oarecum Brandusa...e mai pufoasa si mai crescuta....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06