Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt

de alinutzika in Piine, 2 Aug 2011 | 6009 vizualizari

 

Este cea mai buna paine pe care am facut-o pana acum si credeti-ma, am incercat multe retete. A crescut incat nu a mai incaput in masina de paine....:)))

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml lapte caldut
  • 3 linguri iaurt (eu am pus de casa)
  • drojdie-25 g (proaspata am pus eu)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 600 g faina alba
  • 1 lingura tarate grau
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt:

Am pus toate ingredientele in ordinea scrisa in masina de paine, am setat programul de baza, greutate de 1000g si rumenire maxima si am pornit aparatul.

Daca nu aveti masina de facut paine, veti framanta cu mana aluatul si-l veti lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il veti coace in cuptor, la foc mediu, aproximativ o ora.

Cand a fost aproape gata, am uns-o cu galbenus de ou, cu grija, ca sa nu se lase painea si am presarat susan.

Delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan