Chifle cu seminte

de Carmen in Piine, 1 Sep 2016 | 603 vizualizari

 

De ce aleg sa fac chifle in loc de paine?
1. Pentru ca se coc mai repede
2. Evit firimiturile rezultate la feliere
3. Mult mai aspectuase
4. Se mentin proaspete mai mult decat painea
5. Toata lumea le iubeste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 500 apa sau apa si lapte
  • 3 - 4 linguri de ulei
  • seminte de dovleac, susan, mac , ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.


Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta inimii. Se formeaza chiflele care se lasa la crescut, se ung cu ou batut si se presara seminte si apoi se coc la 175 de grade timp de 20 - 30 minute functie de cuptor

 

TIPS-URI

1

maiaua o fac direct in mijlocul castronului in care am pus faina

2

o tava cu apa sub tava chiflelor si crescuta temperatura cu 10 grade va avea ca rezultat o coaja moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

02.09.2016, 09:32

mirela0911 1

03.09.2016, 19:29

Bune!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:25

Minunat de bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru micul dejun