Paine Naan

de bucatarimcudiana in Piine, 18 Mar 2011 | 2835 vizualizari

 

sunt minunate painicile astea le fac de cel putin 3 ori pe saptamana

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. de apa calduta
  • 1 lgr drojdie
  • 500 gr. faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg lapte batut
  • 1 lgr zahar
  • 1 lgr sare
  • 1 lgr praf de copt
  • unt pentru uns
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Naan:

aluatul l-am facut la masina de paine, am pus mai intai ingredientele lichide dupa care am pus ingredientele solide , am setat masina la programul de framantat si dospit . dupa 1 ora si 30 min, aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru infainat , l-am impartit in 12 parti cat mai egale.


6 buc le-am intins aproximativ rotunde cam cat .....un CD sau DVD{acum nu gasesc alta asemanare}, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptorul incins in prealabil la temperatura cea mai mare, dupa aproximatic 5-6 min{depinde de cuptor} painicile se intorc pe cealalta parte si dupa alte 5-6 min. gata cat timp se coace prima tava ma ocup de a doua tava cu restul de 6 painici pe care le-am dat o forma mai lunguiata deci si cu acestea am procedat ca mai sus la copt.

cand le scot din cuptor le ung pe ambele fete cu unt topit.

 

TIPS-URI

1

 se coc la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Naan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

sa incerci kamy, sunt sigura ca o sa iti placa

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

da elena sunt goale, se umfla la cuptor
se pot umple cu mezeluri sau cu salata

adry88 1

26.05.2011, 12:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte