Gogoși pufoase

de Julie in Dulciuri, 7 Feb 2011 | 4502 vizualizari

 

Cine poate refuza o gogoașă rumenă, pufoasă? :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte,
  • 2 ouă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 100 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • 50 g unt,
  • coajă rasă de lamâie,
  • esență de vanilie,
  • aprox. 600 g făină,
  • zahăr farin pt finisare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși pufoase:

Drojdia se amestecă cu laptele , zaharul și uleiul. Se pune făina intr-un bol, se face o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul lichid, ouăle, esența, coaja rasă de lămâie, sarea și se framântă bine. După ce s-a obținut un aluat omogen,se adaugă untul topit, puțin câte puțin și se framântă in continuare până se incorporează tot (ca la cozonac ). Se lasă aluatul la crescut, in loc cald, până iși dublează volumul. Din aluatul dospit se intind foi de grosimea unui deget, din care se decupează forme rotunde cu ajutorul unui pahar.Se mai lasă incă 10 minute să crească apoi se prăjesc in ulei incins până se rumenesc pe ambele părți. Se scot pe șervete absorbante de hartie apoi se dau prin zahăr farin vanilat.

Se adună repede toată familia și se servește cu gogoși calde! :)

 

TIPS-URI

1

Se pot alege multe feluri de servire: se pot umple cu diverse creme, budinci sau gemuri ,se pot servi cu dulceață alături sau chiar cu brânză rasă deasupra- pentru cine tolerează asocierea dintre dulce și sărat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ella 87 1

07.02.2011, 23:04

arunca si la mine o gogosik

adry88 1

04.07.2011, 16:47

sweetjolly77 1

08.12.2011, 15:01

astazi fac si eu gogosele .Cred ca va fi o nebunie , facute dupa aceasta reteta . Daca mananca piticul meu mofturos... au trecut testul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si nuca