kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI62
Retete

CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE

In Dulciuri la 5 Feb 2012

   Batem bine albusurile.    Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam...

Pancakes cu branza de vaci

In Dulciuri la 29 Ian 2012

Batem bine ouale,adaugam uleiul,zaharul vanilat,sarea, putin lapte,adaugam branza si bagam blenderul vertical in functiune,ca sa obtinem o compozitie fina.Adaugam lapte,faina amestecata cu praful de copt,dulcele de leche si iara lapte pana obtinem o compozitie mai groasa decat cea de...

Paine fara framantare

In Piine la 29 Ian 2012

 Intr-un castron de plastic punem faina,drojdia,sarea si adaugam apa,dupa care amestecam pana se omogenizeaza,cu mixerul,la care am pus paletele spirala. Acoperim castronul cu folie pvc si lasam la loc cald 1.5-2 ore(depinde cat e de cald). Incingem cuptorul la 240-250 ^C. ...

Dulce de leche

In Dulciuri la 24 Ian 2012

Am pus cutiile de lapte condensat,intr-o oala de 4 l,am umplut cu apa(apa era cam 3 degete deasupra cutiilor) si am dat la cuptor 3,5 ore.Nu am mai adaugat apa cand aceasta a scazut,ptr.ca am uitat,dar din fericire nu s-a intamplat nimic rau(se vede in poze ce putina apa mai era in oala,cand am...

LASAGNA

In Lasagna la 22 Ian 2012

sos ragu     Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade si se evapora alcoolul.Punem  carnea tocata.Amestecam bine,dupa care punem capacul si lasam sa...

Biscotti

In Prajituri la 21 Dec 2011

In untul topit la microunde se adauga zaharul,se amesteca bine,dupa care se adauga pe rand,cate un ou.Cand obtinem o pasta omogena,se adauga praful de copt si faina,amestecam bine,dupa care adaugam esenta,alunele,nucile,stafidele si prunele In tava de la aragaz,punem hartie de copt. Cu...

Oua umplute II-varianta simpla

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2011

Se fierb ouale 10-15 min,la foc mic.Se curata si se taie in 2 pe lungime. Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus,o lingura.de mustar si ulei cat cuprinde,pe care o subtiem cu smantana(de preferat peste 20%grasime).Adaugam in maioneza tarhon din otet,taiat marunt,sare,piper si cativa...

Tocanita de pui exotica, in mamaliga

In Pui la 27 Oct 2011

Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem...

Rulada cu mere,reteta nr.200!!!

In Prajituri la 20 Oct 2011

Punem foaia de aluat la dezghetat,la temperatura camerei. Merele se curata de samburi si se rad,marunt cu tot cu coaja.Se pun intr-un castron si sa amesteca cu cateva linguri de zahar.Lasam 10 min dupa care le stoarcem in pumn si le punem intr-o tigaie.Mai punem zahar(merele mele au fost cam...

Rosii intregi in bulion

In Conserve la 12 Oct 2011

In borcan de 800.gr am pus rosiile pe care le-am intepat cu un ac,ca sa nu crape la fiert.Peste am presarat 1/4 aspirina,am pus suc de rosii pana s-a umplut borcanul, putin busuioc(optional)si o jumatate de lingura cu sare. Am infiletat bine capacul si am pus borcanele la fiert, intr-o cratita cu...

Rosii uscate

In Conserve la 12 Oct 2011

Rosiile le-am spalat bine, le-am sters si le-am taiat felii rotunde, de vreo 3-4 mm. Le-am pus pe un gratar si le-am bagat in cuptor la foc mic si cu usa intredeschisa, aproximativ 4 ore. Dupa 2 ore le-am intors pe fiecare in parte si le-am lasat pana s-au uscat bine. Dupa ce s-au racit...

Musuroi ciocolatos

In Prajituri la 6 Oct 2011

 In primul rand facem gelatina dupa instructiunile de pe plic si o lasam in stand-bye. Intr-o craticioara punem frisca si o lasam la foc mic pana da sa fiarba.Luam craticioara de pe foc,adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste.Adaugam gelatina,nuca...

Ciorba de spanac

In Ciorbe la 5 Oct 2011

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 4 Oct 2011

Se curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat se adauga faina,franamtand bine cu mainile(trebuie sa obtinem un aluat ca de paine,dupa ce a...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2011

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

Gem de corcoduse

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2011

Se spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul. Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se din cand in cand.Cand vedem ca s-au inmuiat bine corcodusele,se toarna compozitia intr-o...

Bloody Mary-varianta simpla

In Bauturi la 4 Oct 2011

  Intr-un pahar punem vodka (scoasa din congelator),peste sucul de rosii rece,punem putina sare si piper,amestecam,cuburile de gheata si tija de telina.  

Chiftele cu dovlecei

In Mancaruri de legume la 4 Oct 2011

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare,presaram sare si ii lasam deoparte,10 min Ceapa o taiem pestisori si o calim in putin ulei,dupa care adaugam morcovul ras fin si mai lasam sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca. Cartofii ii radem fin si ii stoarcem bine. Stoarcem bine...

Scobar la gratar

In Peste la 4 Oct 2011

  Se curata bine pestii de solzi,se eviscereaza,se indeparteaza capul(cine vrea)se cresteaza mai des(avand multe oase) si se condimenteaza bine cu ingredientele de mai sus(foile de dafin se pun inauntrul lor).Se ung cu putin ulei si se pun pe gratarul incins. Se servesc cu mujdei de usturoi.

Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti

In Porc la 15 Sep 2011

    Ceafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le dam la rece,cel putin 1 ora(eu le-am lasat dimineata pana la pranz)    Punem punga...

Zarzavat pentru ciorbe

In Conserve la 15 Sep 2011

   Legumele se curata,se spala.Morcovii,pastarnacul si telina(radacina)se rad,restul se toaca cu robotul.Se amesteca bine intr-un castron,se pun in caserole si se baga in congelator.    Cand il folosim ne ajutam de "spargatorul de gheata"sau de un cutit.  

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 13 Sep 2011

   Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se inmoaie,amestecand din cand in cand.Punem apa calda mai mult de 3/4 din oala si asteptam sa fiarba....

Pui Shanghai

In Pui la 13 Sep 2011

Punem untr-un castronel,oul,mustarul,sosul de soia,putina sare si piper si batem bine pana se omogenizeaza.Adaugam mararul verde. Pieptul de pui curatat il taiem fasii,il saram,piperam si-l dam prin faina.Scuturam surplusul de faina,il dam prin amestecul de ou si-l punem la prajit in ulei...

Tort de mere,neornat

In Torturi la 10 Sep 2011

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi. Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se...

Fasole pastai pentru iarna

In Conserve la 10 Sep 2011

   Spalam fasolea,indepartam codita(eu rup numai partea dinspre vrej)o rupem in 2 sau in 3,cum va place si o punem la fiert in apa cu sare.Cand e fiarta pe trei sferturi (3/4),oprim focul.Punem fasolea in borcane,apa in care a fiert peste,un sfert de aspirina deasupra,frunze de telina...

Pasta de ardei

In Conserve la 10 Sep 2011

Ardeii se spala,se inlatura cotoarele cu seminte,se taie bucatele si se dau prin masina de tocat carne.Se pun la fiert,pana scade zeama de 2 degete,se pune sare,se adauga bulion(asta daca doriti,dar eu il pun ca leaga pasta)mai lasam la fiert 10 min,dupa care punem pasta in borcane,presaram...

Rosii in bulion

In Conserve la 10 Sep 2011

   Alegem niste rosii sanatoase si tari(nu fff coapte)le oparim cateva secunde,le curatam de coaja,le taiem in doua,pe latime,si scoatem cat de multi samburi putem,dupa care le taiem cubulete si le asezam in borcane.Punem peste bulion(umplem borcanul)presaram putina aspirina zdrobita(eu...

Cum se face sucul de rosii cu ardei

In Bulion la 10 Sep 2011

Cum se face sucul de rosii. Rosiile si ardeii spalati bine,ii curatam de codite,cotoare(ardeii)le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de rosii,de 2 ori.Sucul il punem la fiert,pana scade de un deget.Spre sfarsit adaugam sare dupa gust.Se  pune sucul in sticle curate,in paturi pana...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 10 Sep 2011

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in...

Salata de vinete si ardei copti

In Salate la 22 Iul 2011

Vinetele le coacem pe sita la foc tare.Nu trebuie sa se arda tare coaja,ci sa se inmoaie vanata...asa v-om obtine niste vinete albe. Ardei ii coacem la fel,dupa care ii bagam(asa fierbinti)intr-o plasuta de plastic,pe care o inchidem bine.Ii lasam acolo pana curatam vinetele. Eu curat...

Afisate 1 - 30 din 206 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]