Gem de corcoduse

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 2119 vizualizari

 

Mama facea in fiecare an,avand corcodusul in curte,eu fac pentru prima oara culegandu-le de la vecina,chiar imi place si mi-am adus aminte de gustul dulce acrisor al acestui gem.Singura greseala a mea,a fost ca am pus cam mult zahar,fiind si foarte dulci corcodusele.....am cautat pe net si la toate retetele am gasit ....3 kg corcoduse si 2 zahar...dar cat cantaresc samburii si coaja,sigur ajungi la kg la kg...asa ca la anul o sa pun 1 kg de zahar la 3 de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg corcoduse
  • 2 kg.zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

Se spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul.

Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se din cand in cand.Cand vedem ca s-au inmuiat bine corcodusele,se toarna compozitia intr-o strecuratoare si incepe chinul...se amesteca bine pana raman numai samburii si cojile (eu am facut cu schimbul cu Nicu...sincer ,e nasol rau).Punem pasta ramasa in oala si mai fierbem pana se leaga(incercam pe o farfurioara).Punem gemul in borcane si dupa ce s-a racit,le depozitam in camara.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de corcoduse-0
Gem de corcoduse-1
Gem de corcoduse-2
Gem de corcoduse-3

COMENTARII (26)

kamy

kamy 1

09.10.2011, 20:42

eduard....ms

Rux

Rux 1

09.10.2011, 20:44

Eiii Kammyyyy...tare mult imi place...dar e munca de Sisif Super gust

kamy

kamy 1

14.10.2011, 09:57

ruxy....asa-i,dar tu esti obisnuita de la ardeii iuti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!