Chiftele cu dovlecei

de kamy in Mancaruri de legume, 4 Oct 2011 | 4803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 ling.susan
  • 2-3 ling.pesmet
  • 1 capatana usturoi(sau mai putin,depinde de gusturi)
  • frunze de patrunjel sau/si marar
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei:

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare,presaram sare si ii lasam deoparte,10 min

Ceapa o taiem pestisori si o calim in putin ulei,dupa care adaugam morcovul ras fin si mai lasam sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca.

Cartofii ii radem fin si ii stoarcem bine.

Stoarcem bine dovlecelul,punem ceapa si morcovul scurse bine de ulei,cartofii, pesmetul,susanul,usturoiul zdrobit ca ptr.mujdei,sare,piper,verdeata si ouale batute bine.Amestecam bine,si mai adaugam pesmet sau putina faina daca ni se pare compozitia prea moale.

Formam niste bile pe care le dam prin pesmet,le aplatizam(sa se coaca bine in interior)si le prajim in ulei incins.

Noi le servim cu sos de hrean.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca in timp ce coacem chiftelele,compozitia se mai inmoaie,mai adaugati pesmet sau faina si amestecati bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii