Ciorba de spanac

de kamy in Ciorbe, 5 Oct 2011 | 4612 vizualizari

 

Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac....asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba....surprizaaaa....e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • o bucata slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 l lapte
  • 7-8 oua
  • 3 ling.faina
  • marar,patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac:

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se adauga tot laptele in care am adaugat 2 ling.de faina(cu atentie si grija sa nu fie cocoloase...daca sunt,il trecem prin strecuratoare cand il adaugam in ciorba).Lasam sa fiarba putin, adaugam sare si piper dupa gust,omleta taiata cubulete,usturoiul pisat ca ptr.mujdei,iar cand oprim focul,mararul.


Omleta: amestecam o lingura de faina cu putin lapte,batem bine ouale,cu 2 linguri de lapte dupa care adaugam amestecul de lapte cu faina,punem patrunjel verde,sare si piper dupa gust si o coacem pe ambele parti.Cand e gata,o taiem cubulete.


Noua omleta din ciorba de spanac(salata)ne place sa fie mai consistenta,de aceea adaugam putina faina.


Se pune otet si smantana(daca doriti) in farfurie, cand servim.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pun putina faina in ciorba ptr.ca atunci cand adaug otet,laptele nu se aduna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

cocolina 1

22.04.2012, 14:14

Imi place dar fara marar

kamy 1

12.05.2012, 09:10

gabytza...multumesc

kamy 1

12.05.2012, 09:11

cocolina...noua ne place mararul,dar nu-l pun intotdeauna buuuuna si fara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu smantana si usturoi