Ciorba de ardei umpluti

de kamy in Ciorbe, 13 Sep 2011 | 14625 vizualizari

 

Prima oara cand fac si a doua oara cand mananc.Concluzia......e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei mici
  • 300-400 gr. carne tocata
  • 3-4 ling.cu orez
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1-2 gogosari mici
  • 300 ml.bulion
  • 1 ling.faina
  • sare,piper
  • 2 frunze dafin
  • telina,patrunjel verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

   Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se inmoaie,amestecand din cand in cand.Punem apa calda mai mult de 3/4 din oala si asteptam sa fiarba.

   Taiem ceapa foarte marunt si o punem ca calit in putin ulei intr-o craticioara adaugam orezul(eu nu-l spal,dar dv.faceti cum sunteti obisnuite)si amestecam cateva minute.Luam craticioara de pe foc,adaugam boiaua si amestecam.Lasam sa se raceasca putin,dupa care amestecam orezul cu carnea tocata.Punem sare si piper dupa gust si frunze de marar sau patrunjel,daca doriti.Umplem ardeii,pe care i-am curatat de cotoare,nervuri si samburi.

  Taiem gogosarii cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba,punem ardeii umpluti si gogosarii taiati.Lasati sa fiarba la foc mic 20-25 min,pana orezul si carnea sunt facute(gustati putin din umplutura)

Rantasul:se pune intr-o craticioara pe foc, 3 ling.ulei si o ling.faina,amestecam pana se caleste foarte putin faina si adaugam bulionul,amestecand ferm,ca sa indepartam cocoloasele.Daca aveti impresia ca-i prea groasa compozitia,mai puneti zeama de la ciorba,pana o subtiati.

  Cand carnea din ardei e facuta,turnati in ciorba rantasul(daca are cocoloase ,turnati-l prin sita)amestecati bine si mai lasati sa fiarba 5 min.Gustati si mai puneti sare ,daca e nevoie.

Opriti focul,scoateti frunzele de dafin(daca dati de ele)si puneti frunze de telina (musai) si muuult patrunjel verde.

Serviti cu smantana si ardei iuti.

Pofta buna!!!!

 

 

TIPS-URI

1

pana acum faceam rantas la o singura ciorba,asta e a doua....stiu ca nu-i sanatos,dar merge de minune la ciorba asta,totusi nu-i obligatoriu....cum doriti.

2

daca e ciorba prea grasa(asa patesc cand cumpar carne gata tocata)cu o ling.luati grasimea de deasupra,aruncati-o,dupa care puneti verdeata,

3

eu am umplut si niste gogosari mici,ptr.ca-mi ramasese putina carne....uimitori de buni si gogosarii,mai dulci si mai carnosi

4

cand curatati ardeii,crestatii in partea opusa cotorului,ca sa iasa aerul cand ii umpleti

5

eu cand amestec toate,ptr.ardei umpluti,pun si putin apa in carnea tocata,ca sa aibe orezul umezeala destula ptr. a se fierbe(asa zic eu...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

16.09.2011, 10:21

mamaie....asa-i?

Criss 1

20.09.2011, 16:15

Delicioasa. E una din preferatele mele.

kamy 1

21.09.2011, 16:45

criss...multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de patrunjel cu perisoare din ardei