Cum se face sucul de rosii

de kamy in Bulion, 10 Sep 2011 | 7032 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Am facut de tot felul, pentru ca anul asta am avut noroc de multe rosii. Numai castravetii s-au manat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.


In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.


Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.


Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.

TIPS-URI

1

Sare se pune neaparat,pentru intensificarea gustului.

2

daca mai ramane spuma deasupra(oricum dispare cand opriti focul)faceti ceva cu ea,puneti-o in ciorbe,sosuri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:48

bun bun pentru iarna

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:50

Bronzul fiind scump acum nu se mai fac statui.............te impaiaza si te pune pe soclu ca este mai ieftin.

kamy 1

12.09.2011, 10:59

valdimir... asta-i spuneam dianei,nu ma mai intereseaza,nu vreaaaaau statuie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna