Tocanita de pui exotica, in mamaliga

de kamy in Pui, 27 Oct 2011 | 4364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(pulpe,piept)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ling.pasta de gogosar
  • 1 lg.cu varf ghimbir proaspat,ras sau taiat f marunt
  • 4-5 catei de usturoi(eu am pus praf de usturoi 1 lg.)
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml.bulion
  • boia de ardei iute(sau dulce)
  • sare,piper
  • faina
  • malai
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui exotica, in mamaliga:

Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem carnea(cu tot cu zeama lasata) completam cu apa pana la nivelul carnii, punem sare si piper, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, pana e carnea numai buna de mancat. Adaugam bulionul si cimbrul, mai lasam sa fiarba 5 minute.


Intr-un castronel desfacem o ling.de faina cu putina apa si punem scortisoara.


Cand tocanita e gata ,punem faina cu scortisoara,amestecam bine,gustam, adaugam sare si piper daca mai trebuie si lasam sa mai fiarba 1-2 min amestecand usor.


Se opreste focul si se presara patrunjel verde,din belsug.


Noi am servit cu mamaliga si cu salata de sfecla rosie.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui exotica, in mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

kamy 1

30.10.2011, 23:25

multumesc si tie...mirela

Steel79 1

22.12.2011, 01:16

mmm ce bine arata!

kamy 1

22.12.2011, 01:36

steel...multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu sos de rosii