Sfecla rosie cu hrean pt.iarna

de kamy in Conserve, 29 Sep 2010 | 73019 vizualizari

 

nu cred ca-i o noutate dar....e buna si se anunta o iarna lunga si grea

 

INGREDIENTE

  • sfecla rosie
  • hrean ras(eu il cumpar din piata la borcan...nu ma mai chinui)
  • otet
  • zahar
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie cu hrean pt.iarna:

Sfecla se spala bine dupa ce i-am rupt frunzele si se fierbe in kukta 3 min.pe ceas dupa ce incepe sa"fluiere"si se da focul mai mic.Dupa ce se poate lua capacul kuktei,se scoate sfecla se lasa la racit dupa care se curata si se rade pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron incapator se adauga hrean dupa gust(cat ne place de iute)iar eu pun zeama care-mi ramane de la gogosari in care mai adaug otet si zahar(le amestec la rece sa se topeasca....nu fierb nimic)Amestec bine,gust,mai adaug eventual sare sau ce cred ca lipsesta si...gata.Pun in borcane si in camara cu ele.

TIPS-URI

1

daca nu aveti zeama de la gogosari faceti un amestec din 1 l otet,2 l apa,750gr. zahar si 4 lg.sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie cu hrean pt.iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

kamy 1

30.09.2010, 10:42

postavaru....vrei sa-ti dau sfecla daca tot esti din sibiu?

La Ancuta 1

30.09.2010, 10:50

Ai asa de multa? Tu unde locuiesti? Eu stau in Strand.

kamy 1

30.09.2010, 11:36

eu stau pe C.Negruzzi...pe langa Sp.CFR...iar sfecla am la Cornatel unde am o gradina...acuma-s acolo...daca vrei,chiar ca-ti dau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata pentru ciorbe