Krystyan Trendy

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 17.10.2013

RETETE108
PRIETENI158
Retete

Salata de Surimi

In Fructe de mare la 14 Dec 2013

Se spala salata ,se taie fideluta ,apoi se adauga sare ,ulei si otet. Batoanele impreuna cu 100 ml apa si putina sare se pun intr-o tava la cuptor pentru 15-20 minute . Dupa ce sunt gata se aseaza peste salata.   

Salata de peste Ton

In Ton la 14 Dec 2013

Deschidem cutia de ton si cu o lingura punem in strecuratoare pestele.Lasam 5 minute la scurs. Intr-un bol amestecam pestele cu maioneza. Adaugam sare dupa gust.

Pilaf de post

In Mancaruri de post la 10 Dec 2013

Alegem orezul ,il spalam ,apoi il punem intr-o cratita unsa cu ulei. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt . Punem apoi ceapa tocata in cratita,adaugam apa, cam 1,5-2 l apa si delikat . Punem cratita in cuptor, la foc mediu 30-40 minute.  Se poate servi ca garnitura.

Muschi de porc cu sos de rosii

In Porc la 10 Dec 2013

Muschiul de porc se spala ,se transeaza felii ,se adauga sare si cimbru,apoi se pune intr-o tava in cuptor. Punem 1 pahar de apa si acoperim tava cu 1 bucata de folie de aluminiu. Curatam usturoiul,il spalam,il zdrobim cu aparatul de usturoi, apoi il punem putin sa se rumeneasca intr-o...

Piept de pui la gratar cu salata de morcov ,telina si maioneza

In Pui la 9 Dec 2013

Pieptul de pui se spala,se taie felii , apoi se sareaza putin si se pune pe gratar. Intre timp se curata legumele ,se spala ,apoi se dau pe razatoarea mica. Punem legumele rase intr-un bol si amestecam cu putina sare si cu maioneza . Cand pieptul este rumenit il asezam pe farfurie si...

Pastrama de oaie inabusita in vin alb

In Oaie la 8 Dec 2013

Spalam bine pulpa, o transam, o crestam cu cutitul, punem sare, otet si apa si lasam 2-3 ore la rece. Apoi curatam usturoiul, il spalam si il zdrobim cu aparatul de usturoi. Intr-o cratita punem ulei, pulpa, usturoiul, turnam vinul deasupra, condimentam cu oregano si sare dupa gust. Acoperim...

Platou taranesc cu jumari si mamaliguta

In Porc la 7 Dec 2013

Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute...

Budinca de paste cu sunca si branza de capra

In Paste la 1 Dec 2013

Se pun 2l de apa cu  sare  intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre timp...

Ardei umpluti cu orez si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 30 Noi 2013

Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs. Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt . Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml...

Supa de cartofi ,cuburi de soia si tortellini de post

In Mancaruri de post la 30 Noi 2013

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece . Tocam ceapa cubulete,apoi cartofii ii taiem cuburi,morcovii ii tocam tot cuburi sau ii dam pe razatoare. Punem legumele in apa cu sare la fiert.Adaugam cuburile de soia  si vegeta. Separat se pun 2l de apa cu  sare  intr-o...

Oua cleioase moi

In Mancare copii la 30 Noi 2013

Se pun ouale la fiert intr-un ibric .Se adauga putina sare in apa in care fierb .Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasati maxim 1 minut.Opriti apoi flacara de la aragaz si mai lasati 1 minut oul in apa . Rasturnati apa din ibric ,adaugati apa rece . Lasati ouale un minut in apa...

Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

In Ciorbe la 29 Noi 2013

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare. Se curata legumele ,apoi se spala...

Supa de galuste de post

In Supe la 29 Noi 2013

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei . Cand ceapa se rumeneste usor ,adaugam apa,sare, morcovii intregi si bucatele de ardei gras.Punem si delikatul,apoi incepem sa pregatim galustele . Amestecam grisul cu faina si sare si punem cate...

Salata orientala cu macrou marinat

In Salate la 28 Noi 2013

Intai spalam bine cartofii,apoi ii punem la fiert cu tot cu coaja ,in apa cu sare. Pestele marinat il tocam cubulete Cepele si gogosarul le curatam,le spalam cu apa rece ,apoi le taiem julien. Incercam cu un cutit fin sa vedem daca s-au fiert cartofii .Daca cutitul intra usor atunci...

Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

In Porc la 27 Noi 2013

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...

Baclava cu Nuttela si nuca

In Prajituri la 27 Noi 2013

Intai eu prepar crema : Miezul de nuca se coace putin in cuptor . Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt. Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella. Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema . Punem tava cu baclava in...

Supa de rosii cu carne de curcan

In Supe la 27 Noi 2013

Spalam bine pieptul de curcan,il portionam in bucatele mai micute,apoi il punem la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat cubulete, daca aveti si 1 ardei gras. Dupa ce sunt...

Varza dulce de post

In Mancaruri de post la 26 Noi 2013

Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...

Bulz moldovenesc

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2013

Mamaliga  se prepara astfel: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...

Ciorba de cartofi cu carne de purcel

In Ciorbe la 24 Noi 2013

Carnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam cubulete si...

Varza dulce cu cotlet de porc aromat la cuptor

In Porc la 23 Noi 2013

Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...

Compot de struguri

In Sirop / Compot la 22 Noi 2013

Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem  boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si acoperim cu un capac .Dupa 15 minute ,dam capacul la o parte . Compotul de struguri este gata si se...

Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi

In Ficat la 21 Noi 2013

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...

Salata de ton cu fasole rosie si ceapa

In Ton la 21 Noi 2013

Salata verde se spala, bine ( fiecare frunza ) . Ceapa se curata,se spala ,apoi se taie julien. Fasolea rosie se scoate din conserva ... se spala cu apa rece si se lasa in strecuratoare la scurs. Se scoate pestele din conserva,se lasa la scurs in strecuratoare. Intr-o salatiera punem...

Sandwich in forma de pizza

In Sandvisuri la 21 Noi 2013

Pe o farfurie intinsa asezam feliile de paine .Deasupra intindem cu o paleta de lemn branza topita. Taiem sunca si salamul fasii si adaugam peste branza topita . Uniform punem branza gouda, maslinele taite rondele,si castravetele (spalat in prealabil ) taiat fasii.

Salata de vinete

In Salate la 21 Noi 2013

Se coc vinetele in cuptor ,apoi se curata de coaja. Se spala cu apa rece ,se lasa la scurs intr-o strecuratore. Pe un tocator de lemn, tocam vinetele marunt marunt. Daca doriti le puteti da prin masina de tocat.Apoi le punem intr-un castron,adaugam sare si ulei putin cate putin . Amestecam...

Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa

In Ciorbe la 20 Noi 2013

Cum se prepara Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa: Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam legumele,le...

Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2013

Mamaliga  se prepara astfel: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...

Cartofi la cuptor cu antricot aromat

In Porc la 19 Noi 2013

Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se curata de coaja , se spala cu apa rece ,apoi se taie felii mari. Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei...

Cremsnit cu crema de vanilie

In Prajituri la 18 Noi 2013

Preparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam crema sa se racoreasca. Dupa ce s-a mai racit crema ,asezam prima foaie de cremsnit pe o...

Afisate 31 - 60 din 108 retete    

Postari recente

publicat la 20.06.2015

Bulz rapid

Horosmopul tau de astazi:

Taur

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]