Sarmale moldovenesti cu costita afumata

de Krystyan Trendy in Porc, 4 Ian 2015 | 1056 vizualizari

 

Hai sa refacem meniul de Craciun si n-ar fi rau daca Mos Craciun ar mai veni inca o data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 500 g coasta afumata
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti cu costita afumata:

Incepem cu mici" lacramioare" :)


Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .


Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.


Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .


Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.


Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .


Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati intre sarmale.


Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .


Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!


P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d

 

TIPS-URI

1

Cui ii place soriciul ,poate adauga si sorici proaspat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.01.2015, 21:05

Bune, bune!

Corinuta 1

04.01.2015, 22:03

Super bune!

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!