Sarmale moldovenesti cu costita afumata

de Krystyan Trendy in Porc, 4 Ian 2015 | 1291 vizualizari

 

Hai sa refacem meniul de Craciun si n-ar fi rau daca Mos Craciun ar mai veni inca o data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 500 g coasta afumata
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti cu costita afumata:

Incepem cu mici" lacramioare" :)


Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .


Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.


Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .


Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.


Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .


Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati intre sarmale.


Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .


Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!


P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d

 

TIPS-URI

1

Cui ii place soriciul ,poate adauga si sorici proaspat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.01.2015, 21:05

Bune, bune!

Corinuta 1

04.01.2015, 22:03

Super bune!

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin