Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

de Krystyan Trendy in Porc, 27 Noi 2013 | 1405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
  • +
  • 500 g pulpa de porc
  • ulei pentru prajit carnea
  • Pentru sos :
  • 6 cepe
  • 2 gogosari
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure:

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.


Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei. Adaugam o cana de apa, ca sa fiarba putin carnea inainte. Cand este aproape prajita...scoatem carnea si o tocam cubulete.


Sosul se prepara astfel :


Curatam cepele si gogosarii,apoi le spalam . Le tocam julien si le punem la calit in ulei .Cand se rumenesc usor ,adaugam sare,piper si o cescuta de apa. Adaugam cand sosul este gata, cubuletele de carne.


Sosul se serveste alaturi de piure . Decoram cu verdeata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadea68 1

27.11.2013, 18:52

Rocsi 1

27.11.2013, 19:21

Sa imi pui si mie o portie

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 11:32

Va multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc în straturi