Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran

de papabundetot in Porc, 14 Iul 2013 | 3411 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva usor,care se prepara foarte repede dar este si delicios.Nu mai facusem de mult o mancarica cu tenta Asiatica si m-am gandit sa fac acest porc cu urechi de lemn. Noua ne plac tare mult genul asta de preparate si am invatat sa le fac acasa mai ales ca in felul acesta sigur produsul final e pe gustul meu ,eu fiind extrem de pretenioasa la mancare si in afara de un excelent restaurant chinezesc din Timisoara nu am mai mancat niciunde preparate asiatice care sa imi placa…am incercat dar…inca nu am gasit acel loc.Si cum in Timisoara din pacate nu ajung atat de des pe cat mi-as dori…. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit;
  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 morcovi
  • 3 catei usturoi
  • ciuperci urechi de lemn
  • susan,
  • amidon
  • 5 spices,
  • sos soia,
  • sos teriyaki,
  • curry,
  • fulgi de ardei iute,
  • miere,
  • ienibahar
  • orez basmati,
  • cuisoare,
  • sofran,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran:

Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia,5 spices,curry,sos teriyaki,ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii,i-am pus in wok sa se caleasca putin,am adaugat apoi si carnita si am lasat la foc cam 20 min pana cand s-a gatit,adaugand si un strop de apa.Inainte de a opri focul am pus ciupercile pe care le inmuiasem inainte in apa clocotita (sunt din cele uscate,aduse de prietena mea din Malaezia),apoi o jumatate de lingurita de miere, putin susan si fulgii de ardei iute,am amestecat bine si la urma de tot am pus o lingurita de amidon intr-o canuta pe care l-am dizolvat in putina apa rece si am turnat peste preparatul meu pentru a da consistenta sosului format in wok.


Intr-o craticioara am pus orezul basmati cu apa la fiert,i-am adaugat 4 cuisoare,putina sare si sofran si l-am lasat pe foc pana a fiert. Am servit orezul impreuna cu mancarica de porc picanta…o bunatate


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

papabundetot 1

14.07.2013, 20:31

mai e un pic daca vrea cineva...

iri_iri 1

14.07.2013, 22:32

laura_n 1

15.07.2013, 17:56

ce bunaciuneeee...ma ling pe degete )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc în straturi