Piept de porc cu varza calita si polenta

de cristeena20 in Porc, 23 Mai 2014 | 1442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de piep de porc
  • 2 capatani mici de varza dulce
  • sare, piper, cimbru verde, sos paprika (gulas), usturoi , oregano uscat
  • faina de malai
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu varza calita si polenta:

Prima data condimentati feliile de carne cu sare, piper si sos de paprika. Daca va place mai picant aduagati si sos de ardei iute piri piri.Presarati cu usturoi zdrobit si acoperiti. Dati la frigider pentru cateva ore.


Pregatiti o mamaliga mai groasa din apa fiarta , sare si faina de malai nu foarte fina. Cand s-a ingrosat adaugam un cub de unt si mai amestecam vreo 2 minute la foc. Turnam intr-o forma dreptunghiulara (ca la blatul de pandispan) sa iasa o foaie nu prea groasa, dupa preferinta. Lasma sa se raceasca, eventual o bagal la frigider.


Varza o taiem fidea si o tinem cu sare cca 30 minute.


Punem varza la clait cu putin ulei de masline si cimbru verde (doar putin). Aduagam la nvoie sare si piper.. Cand s-a inmuiat bine si a scazut apa adaugam putin vin alb si apoi pasta de rosii. Lasam sa se mai caleasca cca 4 minute si la finala daugam putin sos de soia (2 linguri). Acoperim si dam deoparte.


CArnea o prajim pe gratar (eu am facut-o in tigaia grill dar e mai bine pe un gratar electric sau cu carbuni).


Mamaliga (sau polenta :D) o rasturnam pe o tabla de taiat si o taiem cuburi mai mari. O orajim pe ambele parti intr-o tigaie stropita cu ulei de masline si condimentate cu sare, piper alb si oregano uscat. Cand se rumenesc se scot pe o farfurie.


Servim cuburile de polenta cu varza deasupra si alaturi de gratarul din piept de porc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu varza calita si polenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:24

tare buuun

laura_n 1

26.05.2014, 13:13

cristeena20 1

26.05.2014, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu sos barbeque, la cuptor