Creier pane

de Panacris in Porc, 11 Apr 2019 | 1392 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata a-l gati altfel. Am tot vazut, citit, auzit, cum ca, intai se fierbe in apa sarata, sau apa cu otet, ca altfel se destrama. Nah, eu asa il prepar de vreo 27 de ani, nu am vazut la mama acasa, asa l-am facut eu, cand inca eram novice in bucatarie, şi nu exista internet:D iar revistele culinare erau cam rare.
Asa il prepar si acum si are mereu succes! ;)
Simplu si gustos!
Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • creier de porc cca. 600 g,
  • ouă cca. 4 bucati,
  • faina alba cca. 200 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier pentru prajit cca. 1000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.

Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine consistenta dorita!)

Bucatile de creier se pun in aluat si cu ajutorul unei linguri mai mari, se scot din aluat si se pun la prajit in uleiul incins, atentie sa fie in baie de ulei.

Se lasa la prajit cca. 5 min pe o parte apoi se intorc si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Se scot, intr-o strecuratoare, asa fac eu, ca sa se scurga uleiul in exces.

Creierul pana se serveste fierbinte alaturi de salata de sezon, cu sau fara garnitura ( piure, cartofi natur sau orez! )

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

12.04.2019, 12:39

Mulţumesc pentru aprecieri dragi Bucătăraşi!

simona72 1

12.04.2019, 13:14

Si eu tot asa l-am facut mere....imi place maxim!

Panacris 1

12.04.2019, 15:00

Simona, inseamna ca asa-i, modelul nostru, din Banat

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creier pane