Krystyan Trendy

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 17.10.2013

RETETE108
PRIETENI158
Retete

Bulz rapid

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Bulzul se prepara astfel: Intai preparam o mamaliguta : Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai...

Sarmale moldovenesti cu costita afumata

In Porc la 4 Ian 2015

Incepem cu mici"  lacramioare" :) Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .  Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul. Scoatem compozitia intr-un lighean de...

Ciorba radauteana din piept de curcan

In Ciorbe la 4 Ian 2015

Intai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o...

Tort de clatite cu dulceata si fulgi de ciocolata

In Torturi la 22 Iun 2014

Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa Se unge o tigaie  cu  ulei  1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc...

Orez cu lapte ,scortisoara si cirese

In Dulciuri la 20 Iun 2014

Intr-o cratita punem laptele sa fiarba . Cand laptele incepe sa fiarba adaugam sarea ,apoi orezul spalat in prealabil si zaharul. Amestecam usor si continuu cu o lingura de lemn.  Cand orezul este fiert ,acoperim cratita cu un capac si inchidem flacara de la aragaz. Lasam 5-10...

Pastrav prajit si mujdei de usturoi cu verdeata

In Pastrav la 25 Mai 2014

Pastravii ii curatam de intestine,ii spalam cu apa rece si  stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam  sare  . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu  ulei  pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de pastrav prin faina...

Maruntaie de rata in sos de vin

In Rata la 25 Mai 2014

Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece . Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare  si otet si lasam  cratita pe aragaz sa de-a un clocot. Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele. Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus...

Ciorba radauteana din piept de gaina de tara

In Ciorbe la 17 Mai 2014

 Intai punem la fiert pieptul de gaina, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam  sare . Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le...

Supa de rosii cu carne de vacuta

In Supe la 17 Mai 2014

Spalam bine carnea de vacuta,o portionam in bucatele mai micute,apoi o punem la fiert in apa cu  sare . Cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat cubulete, daca aveti si un ardei gras rosu. Dupa...

Cafea cu coniac si inghetata

In Cafea la 17 Mai 2014

Intr-un ibric am pus apa si zaharul . Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam cafeaua. Amestecam cu o lingura si lasam foarte putin sa fiarba .Cand caimacul incepe sa se ridice usor ,dam ibricul la o parte si il acoperim cu o farfuriuta timp de 3 -5 minute. Dam farfuriuta la o parte...

Paste cu sunca si branza Emmentaler

In Spaghete la 15 Mai 2014

Se pun 2l de apa cu  sare  intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre...

Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

In Torturi la 6 Mai 2014

Intai am preparat sosul caramel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul...

Ciorba taraneasca de vacuta

In Ciorbe la 6 Mai 2014

Spalam carnea cu apa rece si o punem sa fiarba in 2 l apa cu 1 lingura de sare . La primul clocot ,luam cu spumiera ,spuma de deasupra . Intre timp curatam legumele,apoi le spalam cu apa rece. Ceapa o tocam marunt si o adaugam impreuna cu fasolea, in oala in care fierbem carnea . Apoi...

Bors din maruntaie de miel

In Ciorbe la 6 Mai 2014

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa  si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru .  Dupa toata operatia de mai devreme, am pus...

Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori

In Porc la 28 Ian 2014

Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul  si soriciul taiat...

Spaghete cu piept de pui si sos de gogosari

In Spaghete la 19 Ian 2014

Intr-o cratita mai inalta punem apa si sare ,apoi lasam pe aragaz pana incepe apa sa clocoteasca.Adaugam pastele ,lasam sa mai dea cateva clocote, amestecam din cand in cand,apoi oprim flacara si  acoperim cratita cu un capac.Lasam cratita acoperita 15 minute . Intre timp ,spalam...

Supa de aripioare de pui cu taitei

In Supe la 12 Ian 2014

Prima data curatam aripioarele, le parlim pe flacara de la aragaz ,le spalam cu apa rece,apoi le punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,luam spuma de deasupra cu o spumiera. Legumele le curatam ,le spalam si le punem intregi in oala cu aripioare sa fiarba....

Salata de piept de pui cu cartofi

In Salate la 22 Dec 2013

Curatam legumele de coaja,apoi le spalam si le punem in apa cu sare  la fiert. Pieptul de pui se spala si se pune langa legume sa fiarba. Cand totul este  fiert ,se scot legumele si carnea cu o paleta  si se lasa intr-o farfurie sa se racoresca putin . Pe un tocator de...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 22 Dec 2013

Curatam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o farfurie adanca. Separat se amesteca galbenusurile cu putina...

Somn pitic crocant

In Peste la 22 Dec 2013

Curatam pestele ,il spalam cu apa rece.  Stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit....

Placinta cu mere, floare

In Prajituri la 20 Dec 2013

Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...

Orez cu lapte ,mar si scortisoara

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Punem laptele la fiert intr-o cratita.  Cand laptele este fiert ,dam cratita la o parte ,adaugam plicurile de orez si amestecam usor si continuu cu un tel.Mai lasam cratita pe aragaz 1-2 minute amestecand continuu cu telul,apoi inchidem flacara .Acoperim cratita cu un capac si lasam 10...

Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Crap / Caras la 18 Dec 2013

Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...

Supa crema de ciuperci

In Mancaruri de post la 18 Dec 2013

Punem ciupercutele intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apare rece .  Apoi dam ciupercutele prin masina de tocat. Intr-o cratita cu apa, adaugam ciupercutele tocate si sare. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si in punem la fiert in cratita cu ciupercute. Cand...

Ciorba de cartofi cu carne de curcan

In Curcan la 18 Dec 2013

Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si  sare  la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam...

Cartofi pai cu friptura de porc

In Mancaruri cu carne la 18 Dec 2013

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in  ulei  . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe ambele parti ,se scoate pe un platou.  Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si...

Sarmalute de post

In Mancaruri de post la 17 Dec 2013

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru...

Ciorba taraneasca de post

In Ciorbe la 17 Dec 2013

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba. Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei, apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt. Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale .  Pe masa de lucru punem putina faina. Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute...

Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2013

Amestecam carnea tocata cu sare,piper,oua , usturoiul curatat si zdrobit  , painea trecuta prin apa si scursa bine si marar (spalat in prealabil) tocat marunt. Intr-o tigaie mai inalta punem uleiul la incins . Formam din compozitia de chiftele bilute de marimea unei nuci . Pentru a...

Afisate 1 - 30 din 108 retete    

Postari recente

publicat la 20.06.2015

Bulz rapid

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]