Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

de Krystyan Trendy in Torturi, 6 Mai 2014 | 11403 vizualizari

 

Acum sper sa ajunga la toata lumea :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
  • Pentru sosul caramel :
  • 400g zahar
  • 6 linguri iaurt (smantana)
  • Pentru glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml lapte
  • 75 g unt
  • bomboane de ciocolata pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100):

Intai am preparat sosul caramel :


Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.


Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .


Glazura de ciocolata o preparam astfel :


Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .


Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .


Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .


Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .




 

TIPS-URI

1

imi nespus de rau ca nu am avut si miez de nuca ,dar voi ...daca aveti prin casa,nu ezitati sa puneti si miez de nuca in sosul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

roxana_simona 1

09.05.2014, 17:13

Xandrinne 1

11.05.2014, 10:14

julianna10 1

11.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca