Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

de Krystyan Trendy in Torturi, 6 Mai 2014 | 9283 vizualizari

 

Acum sper sa ajunga la toata lumea :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
  • Pentru sosul caramel :
  • 400g zahar
  • 6 linguri iaurt (smantana)
  • Pentru glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml lapte
  • 75 g unt
  • bomboane de ciocolata pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100):

Intai am preparat sosul caramel :


Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.


Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .


Glazura de ciocolata o preparam astfel :


Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .


Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .


Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .


Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .




 

TIPS-URI

1

imi nespus de rau ca nu am avut si miez de nuca ,dar voi ...daca aveti prin casa,nu ezitati sa puneti si miez de nuca in sosul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

roxana_simona 1

09.05.2014, 17:13

Xandrinne 1

11.05.2014, 10:14

julianna10 1

11.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca