Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de Krystyan Trendy in Crap / Caras, 18 Dec 2013 | 7132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste crap de 1,5 kg
  • ulei pentru prajit
  • 200 g faina
  • sare
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Mod de preparare mamaliguta:



Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.


Apoi crapul se curata de solzi si de mate.Se spala cu apa rece apoi se transeaza bucati mari si se sterge fiecare bucata cu un prosop de hartie.Se adauga sare .


Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina .


Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul.


Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit.


Cand pestele este rumenit ,il scoatem cu o paleta pe un platou acoperit cu un servet de hartie.


Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.


Servim pestele cald cu mamaliguta si mujdei.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelam90 1

18.12.2013, 20:40

sebirizescu 1

18.12.2013, 23:14

bun

laura_n 1

22.12.2013, 12:47

yuuum, ieri mi-am facut si eu peste prajit cu mamaliguta ca nu mai puteam de pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Saramura de caras