Bors din maruntaie de miel

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 6 Mai 2014 | 1198 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand prepar asa ceva ... Mi-am spus in mintea mea :" Nu are cum sa iasa rau " si chiar asa fost ...

 

INGREDIENTE

  • 800 g maruntaie de miel ( ficat,plamani.rinichi,inima )
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 50-100 g orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de leustean
  • 250-300 ml bors
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din maruntaie de miel:

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru .


Dupa toata operatia de mai devreme, am pus maruntaiele sa fiarba in 1,5 l apa cu 1 lingura de sare .


In timp ce fierb maruntaiele, separat curatam legumele,le spalam si le tocam cubulete.


Punem sa fiarba ceapa tocata impreuna cu morcovii,ardeiul gras si sare dupa gust.


Dupa ce au fiert maruntaiele ,le scoatem cu o spumiera,le lasam putin sa se racoreasca ,apoi le tocam cuburi potrivit de mari si le adaugam in oala in care am pus la fiert legumele . Adaugam orezul ( spalat inainte cu apa rece ) ,iar dupa 5 minute borsul strecurat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca boabele de orez.


La final cand borsul este gata, adaugam leusteanul spalat cu apa rece si tocat marunt .

 

TIPS-URI

1

se poate servi si rece ...

2

nu am adaugat rosii sau bulion ....nu le mai vedeam rostul

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Micutza Luana 1

06.05.2014, 17:38

ce bn arata

Constelatialeu 1

06.05.2014, 17:39

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel a la Radu Anton Roman