Bors din maruntaie de miel

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 6 Mai 2014 | 6699 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand prepar asa ceva ... Mi-am spus in mintea mea :" Nu are cum sa iasa rau " si chiar asa fost ...

 

INGREDIENTE

  • 800 g maruntaie de miel ( ficat,plamani.rinichi,inima )
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 50-100 g orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de leustean
  • 250-300 ml bors
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din maruntaie de miel:

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa  si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru . 

Dupa toata operatia de mai devreme, am pus maruntaiele sa fiarba in 1,5 l apa cu 1 lingura de sare .

In timp ce fierb maruntaiele, separat curatam legumele,le spalam si le tocam cubulete.

Punem sa fiarba ceapa tocata impreuna cu morcovii,ardeiul gras si sare dupa gust.

Dupa ce au fiert maruntaiele ,le scoatem cu o spumiera,le lasam putin sa se racoreasca ,apoi le tocam cuburi potrivit de mari si le adaugam in oala in care am pus la fiert legumele . Adaugam orezul ( spalat inainte cu apa rece ) ,iar dupa 5 minute borsul strecurat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca boabele de orez.

La final cand borsul este gata, adaugam leusteanul spalat cu apa rece si tocat marunt .

TIPS-URI

1

se poate servi si rece ...

2

nu am adaugat rosii sau bulion ....nu le mai vedeam rostul

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă ciobănească de miel