Ciorba de fasole cu leustean, de post

de Razvan Constantinescu in Ciorbe, 3 Apr 2017 | 2622 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba
  • 1 morcov
  • 3 cepe mici
  • 120 g pastarnac
  • 100 g telina
  • 1 gogosar verde
  • 100 ml ulei
  • 2-3 l apa
  • cateva boabe de piper negru
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 4-5 fire de leustean
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu leustean, de post:

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi, sa se umfle.


A doua zi, se scurge fasolea si se clateste cu apa rece. Se pune intr-o oala, la fiert, impreuna cu morcovul (curatat de coaja si spalat), ceapa (curatata de foi si spalata), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), telina (curatata de coaja si spalata), gogosarul verde (curatat de seminte si cotor si spalat), uleiul si o lingurita de sare in circa 2 l apa. Se mai adauga apa, pe parcursul fierberii, daca este necesar.


Dupa ce s-a fiert bine totul, se scot legumele din oala, in afara de morcov si fasole si se adauga cateva boabe de piper negru, putin maghiran uscat, putin cimbru uscat, o foaie de dafin si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai clocoteste ciorba circa 5 minute, dupa care se lasa putin sa se racoreasca. La final, se adauga leusteanul spalat si tocat si se potriveste ciorba de sare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu leustean, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

08.04.2017, 23:03

Felicitari Maghiranul si leusteanul face diferenta de data aceasta

Bya Ralu 1

02.06.2017, 20:06

super

Ksenya 1

17.05.2018, 09:18

da bine mai arata ciorba asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)