Platou taranesc cu jumari si mamaliguta

de Krystyan Trendy in Porc, 7 Dec 2013 | 1674 vizualizari

 

Poftiti la jumari ! >:d

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc 200g
  • carne de porc 200g
  • 2 pulpe de pui
  • slanina 100 g
  • 100 ml ulei
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc cu jumari si mamaliguta:

Mod de preparare mamaliguta:



Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.


Carnea de porc si fleica se spala.Apoi punem carnea pe un tocator si taiem fleica si slanina cuburi mari.Pulpele de pui se parlesc,apoi se spala.


Punem pulpele intr-o tigaie la prajit.Adaugam putina sare si apa ca sa fiarba carnea.


Dupa ce am prajit pulpele ,le scoatem pe un platou.


Carnea impreuna cu slanina o punem intr-un ceaun .Punem putin ulei ,sare si o cana de apa si le lasam pe aragaz pana se rumenesc frumos.Apoi le scoatem pe platou.


Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.


Servim jumarile si carnea cu mamaliguta calda si mujdei de usturoi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc cu jumari si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

08.12.2013, 11:08

Krysty

Rocsi 1

08.12.2013, 11:45

Arata totul atata de apetisant, dar servesc doar putin pui

Anett 1

08.12.2013, 12:04

hmmm ce bunatati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc