Baclava cu Nuttela si nuca

de Krystyan Trendy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 1872 vizualizari

 

16 felii de baclava

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu Nuttela si nuca:

Intai eu prepar crema :


Miezul de nuca se coace putin in cuptor .


Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.


Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.


Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .


Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .


Intre timp, preparam siropul :


Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.


Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.


Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.


Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu Nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

27.11.2013, 17:55

Baclava nu am facut pana acum. Tare bine ti-a iesit!

Bunica 1

27.11.2013, 18:31

Baclavaaaaaaaaaa!Ce buna!

nadea68 1

27.11.2013, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuci