Prajitura cu ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 8 Noi 2010 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 500g unt
  • 100g caco
  • 50g ciocolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 400g zahar pudra
  • 200g zahar tos
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri faina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Crema:


se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 12 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.



Blatul:



din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar restul se da la rece in frigider.In crema ramasa se pun 2 linguri de faina si albusurile batute spuma tare, se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o tava drptunghiulara de aragaz si se toarna compozitia.Se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit(180 de G).Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,(se face tesul cu scobitoarea)se lasa la racit,apoi se pune deasupra crema din frigider.



Se pudreaza cu ciocolata rasa.Se taie in forma dorita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Miha 1

09.11.2010, 10:06

La multi ani sotului!

silvi0ara 1

09.11.2010, 11:10

Va multumesc mult tuturor.

Adinacarla 1

09.11.2010, 12:18

yam, yam ciocolata
La Multi Ani!!!! sotului tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
3 Chocolate Brownies