Prajitura EDITH

de angelika in Prajituri, 8 Ian 2014 | 4198 vizualizari

 

Din copilarie imi amintesc cu drag de aroma unei prajituri pe care o facea vecina mea de la ap. 21 -o gospodina desavarsita. Am cautat prin multe carti aceasta reteta, dar n-am gasit-o. In sfarsit am facut rost de ea, am facut-o si am denumit-o " Prajitura EDITH" dupa numele vecinei mele care in curand va implini 89 de ani.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 750 g faina
  • 2 pachete unt
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • intre blat si crema se intinde continutul unui borcan(370g) gem de caise.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura EDITH:

Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.


Pentru crema batem 2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de la blat, la care adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma tare punem pe rand 2 galbenusuri iar la sfarsit nuca macinata si zaharul vanilat. Dam crema la rece timp de 15 min.


Acum vine partea cea usoara. Impartim aluatul asa: 3 sferturi blat si un sfert grilaj.


Punem hartie de copt in tava si intindem aluatul in grosime de cca 1 cm. , apoi luam o spatula si intindem gemul. A treia operatie este intinderea cremei. Dupa aceea facem o foaie din sfertul de aluat si taiem fasii late de cca 1 cm pe care le asezam peste crema in forma de grilaj.Dam prajitura la cuptor pentru 30 min.


O taiem rece dupa ce am pudrat-o cu zahar .Un deliciu.


POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

pentru aceasta prajitura vom folosi o tava de aragaz dreptunghiulara obisnuita.

2

puteti inlocui gemul cu oricare altul fiecare dupa gust.

3

pe vremuri bunicile noastre cred ca o faceau cu marmelada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura EDITH" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MIUTA 1

22.02.2014, 14:10

La multi ani fericiti !

diaconta 1

22.02.2015, 14:46

La multi ani !!!

diaconta 1

22.02.2016, 21:06

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ochi de bufnita