Zmeura si atat...

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iul 2013 | 1946 vizualizari

 

Vroiam ceva racoros cu zmeura ...

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua
  • 1 plic gelatina-10 g
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • cca 300 g zmeura
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeura si atat...:

Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema.


Ouale impreuna cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul, separat hidratam gelatina cu apa rece si apoi o adaugam peste oua, apoi le-am lasat 10 minute sa se raceasca.


Separat batem frisca (daca nu e din cea indulcita mai adaugam noi zahar) si o amestecam cu crema mascarpone, peste ele turnam ouale cu gelatina si mixam pana devine o crema omogena. Adaugam zmeura ,oprim cateva fructe pentru ornat si omogenizam.Turnam amestecul peste blatul de biscuiti si lasam la rece, 2-3 ore, cat ne lasa pofta.


Scoatem prajitura din forma ,ornam si radem ciocolata deasupra...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeura si atat..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

camelia75 1

05.07.2013, 22:06

Zmeura si atat???Zmeura si vai de capul meu ca intru la ora asta pe site!!Arata demential!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:36

Un desert delicios. Trimite si o bucatica

kukibella 1

07.07.2014, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura