Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

de Gherca Daniela in Prajituri, 7 Oct 2021 | 6102 vizualizari

 

O prajitura foarte delicioasa, pufoasa, umeda si foarte rapida, nu mai spun ca se termina imediat!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • putina sare
  • 180g zahar
  • 250g iaurt grecesc
  • 100ml ulei
  • vanilie (esenta + vahar vanilat)
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120g zmeura proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura:

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate putin pana obtinem o bezea lucioasa. Turnam compozitia de galbenusuri peste bezea si mixam cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Punem faina cu praful de copt intr-o sita, deasupra compozitiei si o cernem, apoi cu o paleta de silicon omogenizam aluatul cu miscari usoare de jos in sus pana incorporam complet toata faina. Turnam compozitia rezultata intr-o tava yena tapetata cu hartie de copt, presaram zmeura proapata doar pe jumatate de tava, (voi puteti pune pe toata suprafata tavii, dar dublati cantitatea de zmeura), eu am pretentiosi in casa :))  Dam la cuporul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute. Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu dulceata