Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

de Gherca Daniela in Prajituri, 7 Oct 2021 | 3788 vizualizari

 

O prajitura foarte delicioasa, pufoasa, umeda si foarte rapida, nu mai spun ca se termina imediat!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • putina sare
  • 180g zahar
  • 250g iaurt grecesc
  • 100ml ulei
  • vanilie (esenta + vahar vanilat)
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120g zmeura proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura:

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate putin pana obtinem o bezea lucioasa. Turnam compozitia de galbenusuri peste bezea si mixam cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Punem faina cu praful de copt intr-o sita, deasupra compozitiei si o cernem, apoi cu o paleta de silicon omogenizam aluatul cu miscari usoare de jos in sus pana incorporam complet toata faina. Turnam compozitia rezultata intr-o tava yena tapetata cu hartie de copt, presaram zmeura proapata doar pe jumatate de tava, (voi puteti pune pe toata suprafata tavii, dar dublati cantitatea de zmeura), eu am pretentiosi in casa :))  Dam la cuporul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute. Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

08.10.2021, 18:49

Rocsi 1

08.10.2021, 20:19

Asa prajitura as manca zi de zi!

mirela0911 1

10.10.2021, 19:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ELY