Prajitura/placinta greceasca

de Criss in Prajituri, 25 Noi 2012 | 14232 vizualizari

 

Prajitura sau placinta, orice-ar fi, minunea asta dulce trebuie incercata. Startul l-a dat Laura Sava , care e o sursa de inspiratie pentru multi si am vazut ca multe fete au preluat-o deja.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 1 pahar de ulei (200 ml) 
  • 1 pahar de zahar (am masurat cu acelasi pahar) 
  • 1 pachet foi de placinta (400 grame) 
  • 1 pahar de iaurt (200 ml) 
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua 
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru sirop: 
  • 3 linguri zahar
  • 3 pahare (200 ml) apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura/placinta greceasca:

Modul de preparare este extrem de usor, nu va ia mai mult de 5 minute. Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul, esenta de rom, praful de copt si foile de placinta facute ferfenita :). Se toarna tot amestecul intr-un vas termorezistent (nu trebuie uns in prealabil) si se coace placinta aproximativ 45 - 50 minute pana se rumeneste. Intre timp pregatim siropul, caramelizand zaharul, apoi turnand cele 3 pahare de apa si lasand sa fiarba putin.


Cand placinta e gata, se toarna usor tot siropul deasupra. Nu va faceti probleme, nu e prea mult, placinta va absorbi tot siropul . Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste. Motzurile de frisca nu sunt obligatorii :) dar eu aveam ceva frisca ramasa in cutie. N-ar fi stricat s-o bat un pic mai tare. :)


Cu sau fara frisca, e delicioasa placinta, dulce si insiropata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura/placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

26.11.2012, 11:35

Foarte apetisanta

Criss 1

26.11.2012, 19:15

Multumesc dragele mele.

kukibella 1

25.11.2013, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta greceasca