Cozonac Rosenkrantz

de leoflori in Prajituri, 6 Oct 2009 | 15333 vizualizari

 

O combinatie de caramel si nuca.......o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 2 oua
  • 110 ml. lapte
  • 25 gr. drojdie (eu am pus 1 pliculet drojdie uscata)
  • 130 gr. unt
  • arome, un varf sare
  • 3 Linguri zahar pentru lapte
  • 6 Linguri zahar pentru unt
  • 10-12 Linguri zahar pentru caramel
  • nuca macinata ( cam 200 gr. am avut)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm.

Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!)

Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte caldut in care puneti si 2-3 linguri zahar. Fara sa dospeasca se toarna maiaua peste faina+oua+ restul deja amestecate.
Dupa 15 minute, am amestecat faina cu oualecoaja de lamaie, esentalapte, un varf sare. Se framanta 15 minute pana nu se mai lipeste de mana.
Se intinde o foaie dreptunghi de 1 cm grosime. Ungem cu untul amestecat cu 6 linguri zahar.
Presaram nuca multa, presam cu palma ca sa se lipeasca bine. Rulam si taiem in 6-7 bucati.
Punem bucatile in picioare in cratita cu caramel, la distanta intre ele si lasam la crescut 1 ora.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 35-40 minute la 180 grade C.
Atentie : imediat ce scoatem din cuptor rasturnam cozonacul, altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vulcanul