Paleuri cu ciocolata

de Criss in Prajituri, 21 Feb 2011 | 18273 vizualizari

 

Reteta e de la Mirela. (Crismir) Multumesc Mirela, sunt foarte bune paleurile.

 

INGREDIENTE

  •  -200 gr. unt
  • -200 gr. zahar pudra
  • -4 oua
  • -300 gr. faina
  • -coaja de lamaie rasa
  • -1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • -150 ml frisca lichida
  • -100 g ciocolata amaruie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu ciocolata:

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra.
Se adauga vanilia, coaja de lamaie,ouale,faina,continuind amestecarea cu mixerul. Rezulta o compozitie spumoasa, dupa cum se poate vedea in imagine.

Compozitia se pune intr-un posh si se spriteaza gramajoare. Lasati o distanta considerabila intre gramajoare pentru ca la copt ele se latesc destul de mult. Ale mele s-au cam lipit si nu  arata prea frumos.
Se coc repede, in momentul in care marginile devin aurii e semn ca sunt gata.

Intr-un vas se pune frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si se pune pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata. Crema se pune in frigider minim doua ore, dupa care se bate cu mixerul pana devine spumoasa.

S lipesc cate doua fursecuri dupa care se glaseaza cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paleuri cu ciocolata-0
Paleuri cu ciocolata-1
Paleuri cu ciocolata-2
Paleuri cu ciocolata-3
Paleuri cu ciocolata-4
Paleuri cu ciocolata-5
Paleuri cu ciocolata-6
Paleuri cu ciocolata-7

COMENTARII (35)

Criss

Criss 1

22.02.2011, 13:31

Deyutzky, n-a mai ramas din pacate nici unul dar am sa mai fac.

adry88

adry88 1

16.06.2011, 15:45

adinaciosescu

adinaciosescu 1

02.08.2011, 02:06

Sunt grozave,am facut cantitate dubla si s-au papat repede,repede. Multumesc.Copii mei sunt incantati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!