Prajitura Snickers

de simona72 in Prajituri, 27 Dec 2013 | 18989 vizualizari

 

Pentru ca ador prajiturile cu nuca, pt ca sunt atatea feluri de prajituri cu nuca pe care nu le-am facut niciodata, am ales pt sarbatori aceasta prajitura care astepta la favorite sa fie incercata. Prajitura mea este facuta dupa reteta lui Ela, usor modificata. Multumesc!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • pt crema caramel:
  • 8 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 100 gr alune nesarate
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 1 baton migdale in caramel
  • pt glazura de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri ulei(si 100 ml smantana pt frisca)
  • 1 mana marshmallows
  • 1 baton migdale in caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pt blat: albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana albusurile devin o bezea ferma. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga peste bezea faina si nuca si se amesteca incet sa nu scoatem aerul din albusuri. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 150 grade pt 30 minute.


Pt crema caramel: punem la caramelizat 8 linguri de zahar, iar celelalte 4 linguri le amestecam cu galbenusurile. Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugam untul si amestecam mereu pane ce untul se topeste si se incorporeaza frumos in caramel. Adaugam apoi treptat si galbenusurile peste caramelul cu unt si amestecam in tot acest timp. Trebuie sa avem pregatite din timp, alunele, nucile taiate si migdalele taiate grosier din cutit. Le adaugam peste crema caramel, amestecam si dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca crema.


Pt glazura de ciocolata: aici eu am improvizat pt ca nu am avut ciocolata alba, am folosit doar ciocolata neagra. Deci, am pus toata ciocolata taiata bucati pe baie de aburi la topit cu 2 linguri de ulei. Nu stiu ce s-a intamplat, dar mie mi s-a ales ciocolata topita deoparte si uleiul de alta parte(ca la maioneza taiata). Dupa ce blatul s-a racit am pus o parte din glazura de ciocolata asa cum era, am dat la frigider 1 ora, apoi am pus crema de caramel racita si am mai dat la frigider prajitura pt 1-2 ore. Glazura care mi-a ramas parea putina si arata tare rau daca o puneam deasupra. Asa ca am pus-o din nou pe baie de aburi, am adaugat 50 ml smantana pt frisca si s-a reparat. Dar fiind tot putina si alta ciocolata nu mai aveam, am trasferat totul intr-o craticioara cu fund dublu, am adaugat marshmallows inca 50 ml smantana pt frisca si am amestecat pana s-au topit toate marshmallous. A iesit o glazura de toata frumusetea. Calduta am pus-o peste crema de caramel, iar deasupra am pus un baton de migdale pe care l-am zdrobit la robot. Am mai dat la frigider pt 1-2 ore, iar apoi a putut fi taiata si servita.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

de preferat la crema caramel sa folositi o craticioara cu fund dublu

2

glazura cu marshmallows a iesit mai deschisa la culoare, asa ca am mai adaugat si 1 lingura de cacao, dar este ok si fara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Geanina87 1

27.12.2013, 19:39

yamiiii

Rocsi 1

27.12.2013, 20:21

Ce bunatate de prajitura

Valclaudia 1

28.12.2013, 10:48

minunata! Bravo,Simo! Te pup, sarbatori fericite in frumoasa ta familie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo