Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi

de Krystyan Trendy in Ficat, 21 Noi 2013 | 4658 vizualizari

 

Inspirata dupa o reteta a Patriciei Iordache ;;)

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pui
  • sare
  • 7-8 felii de sunca presata
  • usturoi
  • scobitori
  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi:

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.


Ficateii se pregatesc astfel:


Se spala bine ficateii,se lasa putin la scurs ,apoi se presara sare deasupra lor.


Asezam feliile de sunca ,peste felii asezam ficateii. Fiecare felie de sunca se ruleaza apoi se prinde cu o scobitoare .


Dupa ce rulam sunca cu ficatei, asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt ,rulourile de ficatei.


Curatam usturoiul ,il spalam si apoi taiem feliute mici si de ornam peste rulouri. Adaugam 1 pahar de apa (200-250 ml).


Lasam tava in cuptor aproximativ 30 minute .


Dupa ce s-au rumenit frumos rulourile se scot si se servesc calde cu piure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lavinia 1

22.11.2013, 09:25

foarte buni

malacu 1

22.11.2013, 16:37

multumesc

malacu 1

14.12.2013, 16:34

preferata mea!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie in sos tomat