micki

1

Bucataras
incepator

Forli

Bucataras din 04.10.2009

RETETE28
PRIETENI10
Retete / Dulciuri

Chessecake cu cirese

In Dulciuri la 9 Iul 2010

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit. tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul obtinut intr-un strat subtire dupa care il dam la congelator pentru circa 30 minute. intre timp...

Tiramisu reţeta adaptata

In Dulciuri la 19 Mai 2010

Tiramisu reţeta adaptata Spalam capsunele,le uscam,tinem cateva pentru decor iar restul le taiem bucatele si le bagam la mixer.Adaugam si 150 gr de zahar si mixam pana devine ca o salsa mai groasa.Punem totul intr-o oala si asezam la foc mic pentru circa 20 minute.Cam dupa 10 minute adaugam...

Mousse de iaurt cu capsune

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Se spala bine capsunele apoi se taie cubulete,se amesteca cu cele 2 linguri de zahar si se lasa in frigider cat se topeste zaharul. Se bate smantana(cu mixerul)cu zaharul pudra,apoi cu telul se incorporeaza si iaurtul.Se rup bucatele biscuitii . Se pune un strat de biscuiti pe fundul unei...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 7 Mar 2010

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza...

Tarta cu mere taiate sferturi

In Dulciuri la 2 Mar 2010

Untul se bate bine impreuna cu zaharul,se adauga aromele si ouale unul cate unul si la urma faina cernuta si amestecata cu praful de copt...se amesteca tot cu mixerul,dar la viteza mica....intre o lingura de faina si alta se adauga cate o lingura de lapte. Se tapeteaza cu unt si faina o...

Mousse de ciocolata alba

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si topita in 2 linguri de apa calda. Batem frisca tare si o adaugam la crema cu...

Strudel cu mere si crema de vanilie

In Dulciuri la 28 Feb 2010

  Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie. Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras. Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si...

Sorbetto de lamaie

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Se pune la fiert apa cu zaharul si cu coaja de la o lamaie(cea netratata).Se fierbe in jur de 15 minute pana se formeaza un sirop.Se strecoara bine de coaja apoi se lasa la racit.A parte se storc cele 3 lamai,apoi se bat spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-a racit siropul se amesteca cu...

Branzoaice moldovenesti

In Dulciuri la 24 Feb 2010

Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele...

Tort "indragostit"

In Torturi la 14 Feb 2010

Preparam biscuitele astfel: Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu...

Bomboloni

In Dulciuri la 10 Feb 2010

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore. Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu...

Croissants frantuzesti

In Prajituri la 24 Noi 2009

Mai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute circa... cat creste maiaua pragatim untul....framantam 240 unt taiat bucatele cu 60 gr de faina,apoi...

Fursecuri cu dulceata din fructe de padure

In Prajituri la 6 Noi 2009

Faina se cerne pe masa de lucru,se face o gaura in mijlok si se adauga untul taiat cubulete,se "framanta" cu vf degetelor pana devine o pasta sfaramicioasa. Apoi se adauga si ouale,zaharul,esenta,praful de sare si vanilia,si se framanta repejor pana devine un aluat elastic si...

Bucataras Halloween: Degete de vrajitoare

In Prajituri la 31 Oct 2009

Se amesteca toate ingredientele inafara de mandorle si marmelata pana obtinem un aluat fin si elastic. Acest aluat il impartim in circa 20 bilute(cam 25 gr de biluta),apoi incepem sa modelam biscuitii dupa cum se vede in imaginile de mai jos. Dupa ce le-am modelat le punem o migdala ca si...

Muffins cu bucati de ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2009

Preparare:Pentru a avea o reusita in prepararea acestei retete,ingredientele lichide trebuie sa fie amestecate mai intai separat de cele uscate .Deci amestecam prima toate ingrendientele lichide,apoi le adaugam la amestecul de ingrendiete uscate.Se amesteca cu o lingura sau cu un tel ,nu cu...

Chec "patru sferturi"

In Prajituri la 14 Oct 2009

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare... Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine. Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile...

Fursecuri cu nuca de cocos

In Prajituri la 11 Oct 2009

Se amesteca zaharul cu ouale ,faina,praful de sare si esenta de vanilie,apoi treptat se adauga si faina de cocos.Ar trebui sa obtineti un aluat molcut si lipicios.Din acest aluat se fac bilute(cu mainile) care se "turtesc" putin,se aseaza pe hartie de copt ,apoi intr-o tava dupa care se dau la...

Salsa "mou"

In Sirop / Compot la 9 Oct 2009

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform... atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema... Dupa ce s-a caramelizat zaharul, se da deoparte si se lasa 2-3 minute la racit.Intre timp se...

Crema pasticcera

In Dulciuri la 6 Oct 2009

Laptele se pune la foc,cand aproape sa dea un clocot se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. Intr-un vas se pune zaharul,galbenusurile,coaja de lamaie,amidonul si praful de sare , se amesteca ,apoi se toarna laptele cald si se amesteca bine dupa care se pune din nou la foc in oala...

Krapfen cu crema pasticcera

In Prajituri la 5 Oct 2009

Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele... Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor. Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai...

Afisate 1 - 20 din 20 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]