Mucenici moldovenesti

de micki in Dulciuri, 7 Mar 2010 | 8988 vizualizari

 

Tare buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 550 faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 125 ml apa calduta
  • un ou
  • 80 gr unt
  • 150 gr zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • arome(eu am pus un plic de zahar vanilat,coaja rasa de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie)
  • miere
  • nuca
  • pentru uns:un galbenus si putin lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza mucenicii.Se lasa la crescut pentru inca o ora,se ung cu amestecul de galbenus si lapte,apoi se dau la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade..Cat sunt inca calzi se ung cu miere si se presoara cu nuca.

    In reteta de unde m-am inspirat ,adica de aici zice si de insiropat,dar eu nu i-am mai insiropat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti