Branzoaice moldovenesti

de micki in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 6324 vizualizari

 

Le face mama mea....tare bune sunt !

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600 gr de faina
  • 2 oua
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 200 ml de lapte
  • 150 gr de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 30 ml de ulei
  • pt umplutura:
  • 500 gr de branza de vaci
  • 100 gr de zahar
  • stafide
  • 2 oua
  • arome la alegere(vanilie,rom)
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

  • Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute
  • Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele caldut.
  • Amestecul de lapte,oua si zahar il turnam peste maia,amestecam bine,apoi adaugam putin cate putin faina si uleiul pana vom obtine un aluat fin si elastic,pe care il vom lasa la crescut intr-un loc caldut,timp de o ora.
  • Intre timp pregatim umplutura,si o lasam deoparte.
  • Dupa ce a crescut aluatul vom incepe sa modelam branzoaicele
  • Impartim aluatul in circa 15 bucati,fiecare bucata o vom intinde pe masa ,vom pune o lingura de umplutura in mijlok apoi o vom inchide dupa cum se vede in poze,le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt le vom lasa la crescut pentru o alta jumatate de ora apoi le vom da la cuptor timp de circa 30 minute la 180 grade
 

TIPS-URI

1

se servesc cu lapte batut,iaurt,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

24.02.2010, 22:29

Nota maxima, excelent arata !! nu am mai mancat de o vesnicie asa ceva

micki 1

25.02.2010, 17:02

Multumesc mult Silvia!

elena1988 1

12.03.2011, 14:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI