Bomboloni

de micki in Dulciuri, 10 Feb 2010 | 9563 vizualizari

 

Bombolonii sunt niste gogosele care aici se servesc de obicei la micul dejun umplute cu crema pasticera sau dulceata.Spre deosebire de krapfen aceste gogosele sunt mult mai mari si au specificul "inelus" pe mijlok.Se mai pregatesc si in preajma carnavalului,de aceea mai sunt numite si "dolce di carnevale"(dulce de carnaval )

 

INGREDIENTE

  • Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
  • 300 gr de faina 00
  • 125 gr de lapte caldut
  • un plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 30 gr unt
  • aroma de lamaie(eu nu am avut)
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar tos pentru decor
  • ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.

Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.

Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte). Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.

Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

elena1988 1

08.03.2011, 11:18

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:19

simonay 1

29.10.2013, 15:58

gogosi bune si pufoase ca la noi in Romania cu sau fara crema de oua !

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Halva din gris(irmik helvasi)