Strudel cu mere si crema de vanilie

de micki in Dulciuri, 28 Feb 2010 | 4990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj
  • 5 mere mari
  • 150 gr de biscuiti(eu am folosit cu cereale)
  • zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri mari)
  • nuca,stafide,scortisoara
  • o lamaie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • un pahar cu lapte  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si crema de vanilie:


Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie.


Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras.


Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si stafidele.Se completeaza cu scortisoara,apoi se inchide bine strudelul.Se unge cu putin lapte si se da la cuptor pentru circa 40 minute la 180 grade.Se serveste cu crema de vanilie pe care o pregatim astfel:


Se amesteca zaharul cu galbenusurile si cu amidonul.Se adauga si laptele incalzit in prealabil,apoi esenta de vanilie.Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana da un clocot.Se ia de pe aragaz si se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

micki 1

28.02.2010, 19:29

E ffff bun...am un prieten care a papat singur unul intreg!

Rocsi 1

28.02.2010, 21:00

pare foarte bun

ionix 1

01.03.2010, 09:35

sigur e delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de primavara