BUDINCĂ DIN COZONAC

de Panacris in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 1046 vizualizari

 

E perioada când reciclăm preparatele numeroase pregătite de sărbători. Am vazut la HapleaBucătarul, http://retete-haplea.ro/budinca-din-cozonac-cu-sos-de-ciocolata, rețeta asta rapidă și n-am rezistat. Zis și făcut, cu mici modificări ;) Delicioasă, mulțumesc pentru idee HapleaBucătar.

 

INGREDIENTE

  • Cozonac 4 felii mai groase,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Frișcă lichidă 250 ml,
  • Lapte gras 100 ml,
  • Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,
  • Pentru toping:
  • Globulețe,
  • mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g,
  • Frișcă lichidă cca. 100 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BUDINCĂ DIN COZONAC:

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;)

Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată;), se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu unt și făină. În fiecare locaș se pun cubulețe de cozonac, strecurând printre ele bucățele de ciocolată.

Ouăle se bat energic cu frișca lichidă și laptele, apoi se toarnă peste prăjitura. Se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 180 grade.

Între timp se topește în vasul special pentru glazură ciocolățelele care n-au trecere la Zmei, se adaugă frișca lichidă și se amestecă energic până ce se omgenizează compoziția și se obține o glazură lichidă.

După ce a expirat timpul de coacere, de data asta nu e necesar să faceți testul scobitorii :D, cozonacul e copt de câteva zile :D, iar amestecul de ouă, lapte și frișcă lichidă se încheagă imediat.

Se toarnă glazura de ciocolată peste budincă și se la la răcit cca. 20 de minute. Apoi se scot bucățile deja porționate, asta mi-a plăcut cel mai mult, la această tavă;) se așează pe un platou și se servesc alături de ceai, lapte sau cafeluță.

Rapidă, ieftină, reciclată și delicioasă.

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

BUDINCĂ DIN COZONAC-0
BUDINCĂ DIN COZONAC-1
BUDINCĂ DIN COZONAC-2
BUDINCĂ DIN COZONAC-3
BUDINCĂ DIN COZONAC-4
BUDINCĂ DIN COZONAC-5
BUDINCĂ DIN COZONAC-6
BUDINCĂ DIN COZONAC-7
BUDINCĂ DIN COZONAC-8
BUDINCĂ DIN COZONAC-9
BUDINCĂ DIN COZONAC-10
BUDINCĂ DIN COZONAC-11
BUDINCĂ DIN COZONAC-12
BUDINCĂ DIN COZONAC-13
BUDINCĂ DIN COZONAC-14
BUDINCĂ DIN COZONAC-15
BUDINCĂ DIN COZONAC-16
BUDINCĂ DIN COZONAC-17
BUDINCĂ DIN COZONAC-18

COMENTARII (20)

tarasmariana

tarasmariana 1

16.04.2015, 20:33

alilianaa

alilianaa 1

16.04.2015, 21:47

super idee!

Carmen_g

Carmen_g 1

16.04.2015, 22:02

Ce-mi place budinca.....si-mi place si tava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!