Chec "patru sferturi"

de micki in Prajituri, 14 Oct 2009 | 8497 vizualizari

 

Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (200 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • esenta de vanilie (optional)
  • un praf de sare
  • 2 lg de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "patru sferturi":

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine.

Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus .

Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa,iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.

Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesubt.

Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "patru sferturi"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

rivka 1

14.10.2009, 15:01

arata super

Teo 1

27.12.2009, 21:46

incercati ,un strat colorat ,un strat necolorat ,un strat colorat ...si la taiere veti vedea niste cercuri de toata frumusetea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de ancutsa 5

Macrou la cuptor

ieri la 18:48

Desert prajitura cu mure si crema de branza

de oanapl 5

Desert prajitura...

ieri la 18:02

Coliva

de oanapl 5

Coliva

ieri la 17:53