Chec "patru sferturi"

de micki in Prajituri, 14 Oct 2009 | 15621 vizualizari

 

Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (200 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • esenta de vanilie (optional)
  • un praf de sare
  • 2 lg de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "patru sferturi":

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine.

Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus .

Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa,iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.

Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesubt.

Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "patru sferturi"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

rivka 1

14.10.2009, 15:01

arata super

Teo 1

27.12.2009, 21:46

incercati ,un strat colorat ,un strat necolorat ,un strat colorat ...si la taiere veti vedea niste cercuri de toata frumusetea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura