Prajitura Somloi

de angyb in Prajituri, 4 Mai 2012 | 14726 vizualizari

 

De cand am vazut la Ina mi-a ramas gandul la aceasta prajitura.Si in sfarsit am facut-o o bunatate merita incercata....

 

INGREDIENTE

  • Blatul de vanilie:
  • 3 oua
  • 1lg.de apa fierbinte
  • 4 lg.de faina alba
  • 4 lg.de zahar
  • 3/4 picaturi de esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 1 lg.apa fierbinte
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.cacao
  • 4 lg.de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de nuca:
  • 3 oua
  • 1 lg.de apa fierbinte
  • 3 lg.de zahar
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.de nuca
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 300 g zahar
  • 150g faina
  • 3 oua
  • Siropul:
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de rom
  • Pt.decor:
  • miez de nuca
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Somloi:

Blatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la copt la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.


Blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, cacaoa, dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute.


Blatul de nuca: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana cand devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte. Nuca macinata si faina amestecata cu praf de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 15-20 de minute.


Crema: Separam ouale. Intr-o cratita inalta amestecam galbenusurile cu 150 g zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugam laptele si dam la foc amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase, pana cand se ingroasa crema. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga in crema usor calduta.


Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.


Asamblarea: Asezam blatul de vanilie pe o tava. il insiropam, adaugam 1/3 din crema. Presaram nuca macinata, adaugam blatul de cacao, insiropam, intindem a doua parte din crema, nuca macinata, blatul de nuca, insiropam, restul de crema si presaram din nou nuca macinata.


Decoram cu frisca si ciocolata.


 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti presara si stafide eu nu am pus pt.ca nu imi plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Alinutza80 1

18.05.2012, 18:55

vezi ca la sirop ai scris lapte in loc de apa

angyb 1

19.05.2012, 07:42

Multumesc Alina

bianca92 1

24.10.2013, 22:03

imi lasa gura apa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers