Briose cu nuca

de Alexandra Burz in Prajituri, 29 Ian 2014 | 6327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar tos
  • 2 esente de vanilie
  • 1 praf de copt
  • o jumatate cana ulei
  • o jumatate cana lapte
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • zahar pudra pentru decor
  • 300 gr samburi de nuca
  • hartie decor briose
  • 1 tub de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca:

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt.

Se mixeazala viteza mare 5 minute.

Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in fiecare forma.

Deasupra presaram nuca taiata marunt.

Dam la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa la racit, dupa care se aranjeaza in hartia decorativa pentru briose, se pudreaza cu zahar pudra sau se decoreaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma si culoare, adaugati in compozitie un pliculet de sofran.

2

Nucile pot fi inlocuite atat cu bucati din fructe proaspete cat si cu fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si surprize